30 Mart 2008 Pazar

Krem Karamel



Küçük kızım Gözde'yle Krem Karamel yapmaya karar verdik. Çünkü karameli çok seviyor.Ama ben daha önce krem karamel yapmamıştım. Mutfak Güncesindeki tarifi denedik, gerçekten güzel oldu. Bu güzel tarif için teşekkür ediyoruz. Ben bazı değişiklikler yaptım, yumurta ve süt miktarını azalttım.

Malzemeler :
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 çorba kaşığı soğuk su
  • 3 çorba kaşığı kaynar su
Hazırlanışı :
  • Şekerin yarısı küçük bir tavaya konulur, üzerine 4 kaşık soğuk su eklenir. Kısık ateşte karamelize olana kadar karıştırılır. (Şeker eriyip kahverengileşmeye başlıyor)
  • Sonra tavayı bir kenara alıp içine 3 kaşık kaynar su eklenir ve karıştırılır. (Bu işlem sırasında biraz sıçrama oluyor, dikkat edin)
  • Karamel 6 tane ısıya dayanıklı küçük kaseye boşaltılır.
  • Fırın 170 dereceye ayarlanır.
  • Yumurtalar, kalan yarım bardak şeker ve vanilya ile iyice çırpılır.
  • Ilık süt, telle yavaş yavaş çırparak yumurtalara yedirilir ve bu karışım, karameli döktüğünüz kaselere paylaştırılır. (Karışım çok sıvı olması karşın pişince katılaşıyor )
  • İçine 1-2 parmak su konulan tepsiye kaseler dizilir.
  • Fırında 30-40 dakika pişirilir.
  • Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra kalıbın kenarları bıçak yardımıyla gevşetilir, tabağa ters olarak çıkartılır ve servis yapılır.

Yaşamı seven insan mutluluğun içten gelen bir haz olduğunu bilir.

Hiç yorum yok: