30 Mart 2008 Pazar

Sodalı Hamur Kızartması



Bugün sabah kahvatısından sonra dağda bayırda gezmeye karar verdik. Biz ailece değişik yerleri keşfetmeyi seviyoruz. Bir öğretmen arkadaşımdan öğrendiğim Aşıklar Çeşmesine doğru yola koyulduk. Orayı bulamasak da baharın dağlardaki güzelliğini görme ve tertemiz havayı soluma fırsatını yaşadık.

Tabii piknik yapma maksatıyla yola çıkmadığımız için yanımıza yiyecek almadık. Yolculuk tahminimizden uzun sürdü, bizim kızlar (cemre ve gözde) acıktılar. Eve dönünceye kadar yolda ne yiyeceğimize karar verdik.



SODALI HAMUR KIZARTMASI


Peynir, zeytin ve reçelle yemesi harika oluyor.

Malzemeler :
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı soda (karbonat)
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un

Kızartmak için : Sıvıyağ

Hazırlanışı :

  • Tüm malzemelerle hamur elde edilir
  • Üçe bölünür, un yardımıyla açılır
  • Kare veya yuvarlak kesilerek kızgın yağa atılır
  • Her iki tarafı kızarınca servise hazırdır. Afiyet Olsun

Nasıl davranırsan öyle hissedersin.

Hiç yorum yok: