8 Mart 2008 Cumartesi

Turşulu Patlıcan Salatası


Malzemeler :
  • 1 küçük kavanoz hazır közlenmiş patlıcan
  • 2 adet domates
  • 1 adet mor soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • Mor lahana
  • Marul
  • Lahana ve salatalık turşusu
  • Limon, zeytinyağı, tuz

Hazırlanışı :

  • Soğanlar yarım ay şeklinde doğranır, tuzla ovulur. Diğer malzemeler istenilen şekilde kesilir ve hepsi karıştırılır.
  • Limon, yağ ve tuz bir kasede çırpılarak sos hazılanır.
  • Salataya eklenir.

Karakız Tatlısı



Bugün size çok sevdiğim karakız tatlısının tarifini vereceğim.

Malzemeler :

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı hindistancevizi
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • Yarım su bardağı şeker

Şerbeti :

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 4-5 damla limon suyu

Hazırlanışı :

  • Yumurta ile şeker çırpılır
  • Un, yağ, kabartma tozu ve diğer malzemeler eklenir
  • 200 derecede pişirilir
  • Üzerine şerbet ılık olarak dökülür

Ek bilgi :

  • Şerbet önceden pişirilerek soğumaya bırakılır

Büyük düşünün ki büyük şeyler yaşayabilesiniz.

Cıngıllı Mantı



Bu değişik mantı tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum, bizim evde çok sevilir. Hatta elinizin altında hazır olması için hamurunu pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Ben acil durumlar için mutlaka dondurucuya koyuyorum bu hamurdan.
Tarif ANNEMİN mutfağından.

Malzemeler :

Hamur için :
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • tuz
  • alabildiği kadar un
  • bir miktar su
Diğer malzemeler :
  • 1 kase haşlanmış tavuk eti (suyu mantı pişerken kullanılacak)
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt
  • Kırmızı biberli yağ

Hazırlanışı :

  • Yukarıdaki malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
  • Hamur ikiye bölünür ve kalın yufka açılır.
  • Açılan yufka şeritler halinde kesilir, yağlanmış tepsiye konarak üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Diğer tarafta tavuk haşlanır, parçalara ayrılır.
  • Pişen hamura nohutla beraber eklenir.
  • Tavuk suyu ile ocakta pişirilir. (Su, hamuru bir parmak geçmeli)
  • Sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile servis yapılır.

Fırında Karnabahar



Malzemeler :
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, kekik, kırmızı biber

Hazırlanışı :

  • Karnabahar yumuşayana kadar haşlanır
  • Karnabahar bir kasede ezilir
  • Başka bir kapta yoğurt, yumurta, yağ, baharatlar ve tuz karıştırılıp karnabahara eklenir
  • Karışım yağlanmış tepsiye yayılır ve fırına verilir
  • Pişmesine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir (istendiği takdirde kaşar peyniri karışımın içine de eklenebilir)
  • Üzeri kızarınca fırından çıkartılır
  • Afiyet olsun

Ek bilgi :

  • Arzu edilirse servis edilirken üzerine yoğurt ve sumak eklenebilir

Tam Buğday Unlu, Zeytinyağlı Kurabiye


Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı tam buğday unu
  • 2 su bardağı un (kıvama göre biraz daha eklenebilir)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • İsteğe göre ceviz, üzüm eklenebilir

Hazırlanışı :

  • Yumurta, şeker ve yağ karıştırılır
  • Kabartma tozu, karbonat ve un eklenerek kurabiye hamuru hazırlanır
  • Arzuya göre ceviz ve üzüm undan önce katılabilir
  • Yuvarlanarak yağlanmış tepsiye dizilir
  • 200 derecede pişirilir
  • Afiyet olsun

Ek bilgi :

  • Kurabiyelerin üzeri çok kızarmadan fırından çıkarılır