15 Mart 2008 Cumartesi

Makarna Cipsi



Malzemeler :

  • 1 paket makarna
  • Bir kase mısır unu
  • Kekik,kırmızıbiber, karabiber, tuz
  • Sıvı yağ

Hazırlanışı :

  • Öncelikle makarna 10-12 dakika haşlanır
  • Suyu süzülür, makarnalar kağıt havlu yardımıyla kurulanır
  • Ardından bir kase içinde mısır unu,1 tutam tuz ,1 tutam kekik, 1 tutam kırmızıbiber ve 1 tutam karabiberle harmanlanır
  • Makarnalar bu karışıma bulanır
  • Kızdırdırılan yağda makarnalar kızartılır
Kıtır kıtır mısır gevreği gibi. Çocuklarınız çok sevecek. Hemen deneyin

Şikayet



Bizler akıl – duygu - beden üçlüsünün çok ötesinde, kendimiz tarafından fark edilmeyi bekleyen inanılmaz yaratıcılarız.

Şikayet, şikayet ve şikayet. Her gün şikayet edecek bir şeyler buluruz. Malzemelerimiz önümüzdedir. Kendimizi her bir insandan tutun, hava durumuna kadar şikayet malzemeleri ile dolu bir dünyaya hapsederiz.


Hayatımızda nefes almak kadar önemli hale gelen şikayet etmenin, ne kazandırdığını hiç düşündünüz mü?

HİÇBİRŞEY!!

Tam aksine, şikayet ettiğimiz oranda, düşüncelerimiz biraz daha şikayet edecek malzeme arıyor. Zira akıl mekanizmasının çalışma şekli, düşünce – duygu - bedensel deneyim üçgeni içindedir.

Her şikayet, negatif bir duygu üretiyor, her negatif duygu, bedensel olarak deneyimleniyor, her deneyim, yeni bir negatif düşünce üretmemize neden oluyor.

Şikayetlerimizle kendimizi düşünce – duygu - bedensel üçgenine hapsediyoruz.

Bu üçgende oluşturduğumuz şikayet zincirimizle, biz yaşamı değil, yaşam bizi yaşar hale geliyor.

Kendinizi takdir edin, yaptıklarınızı, başardıklarınızı düşünün. En kötü durumu, deneyim olarak görmeyi deneyin. Zira o deneyimlerdir bizi bugünlere getiren.


Olaylara şikayet yerine yeni fırsatlar olarak bakmaya başladığımızda, hayatımızda şikayet zinciri değil, fırsatlar zinciri oluşturmaya başlarız.

Bize zarar verip hayatımızı zorlaştırmaktan başka hiç bir işe yaramayan şikayet zincirini kırdığımızda, her şeyi olduğu gibi kabul ederiz.

Alıntı : Kendimi tanımak istiyorum

Sıcak Suyun Faydaları


1 - Bedenin doğal serinletme sistemini çalıştırır. Bu kan dolaşımında artışa neden olur.
2 - İç organları ve kaburga kafesinin etrafındaki kasları gevşetir, dahaderin nefes almanızı sağlar.
3 - Mide asidi etkilerini rahatlatır ve asit reflu semptomlarını rahatlatır.
4 - Sulanmayı ve besinlerin emilimini artırarak sindirime yardımcı olur.
5 - Kabızlığı giderir.
6 - Kilo verme: yemeklerden yarım saat önce içilen sıcak su iştahı azaltırve kilo vermeyi hızlandırır. Nefes tekniği ile birleştirilirse, yağ yakmakiçin hiper - oksijenlenme sağlar.
7 - Soğuk algınlığı, gripin süresini kısaltır, zatürreeyi önler.

NE KADAR İÇMELİ? NE KADAR SICAK OLMALI? NE KADAR SIK İÇMELİ

Günde 3 kez 1 fincan için, kahve sıcaklığında. Daha fazlası daha iyidir.

14 Mart 2008 Cuma

Kabaklı Pilav


Malzemeler :
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet dere otu
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı :

  • Soğan yemeklik, kabak minik küpler şeklinde doğranır
  • Pirinç 20 dakika sıcak su ile ıslatılır
  • Pilav tenceresine önce soğan sonra pirinç en son kabak konur
  • Kuş üzümü ve dereotu eklenir
  • Üzerine zeytinyağı gezdirilir, tuz konur
  • 2 su bardağı su eklenir
  • Kısık ateşte pişirilir

Çok lezzetli bir pilav. Denemenizi tavsiye ediyorum.Afiyet olsun

12 Mart 2008 Çarşamba

Yoğurtlu Tel Şehriye Çorbası


Malzemeler :
  • 5 bardak su
  • Yarım bardak tel şehriye
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 2 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, pulbiber
  • Tuz

Hazırlanışı :

  • Tel şehriye, 3 yemek kaşığı yağ ile kavrulur
  • 5 bardak su eklenir, kaynadıktan sonra yoğurt ve un bir kasede çırpılır
  • Kaynayan çorbaya yavaş yavaş eklenir
  • Piştikten sonra baharatlar eklenir
  • Sıcak sıcak servis edilir

10 Mart 2008 Pazartesi

Salçalı Ekmek


Malzemeler :
  • 1 adet yumurta
  • 1 kaşık salça
  • 2 kaşık yogurt
  • 1-2 diş sarmısak
  • kekik, tuz, kırmızıbiber

Hazırlanışı :

  • Tüm malzemeler karıştırılır
  • Ekmekler dilimlenir
  • Ekmeklerin bir yüzü karışıma bulanır
  • İçinde az yağ bulunan teflon tavada bulanan taraf kızartılır
  • Sıcak sıcak servis yapılır

Havuçlu ve Elmalı Kurabiye


Malzemeler :
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
Marmelatı için :

  • 1 adet orta boy elma
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 avuç ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı :

  • Un hariç tüm malzemeler karıştırılır.
  • Karışıma un azar azar ilave edilir, iyice yoğrulur.
  • Hamur dinlenmeye bırakılır.
  • Elma ve havuç rendelenir, bir çay bardağı şeker ilave ederek pişirilir.
  • Pişince tarçın ve ceviz eklenir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlak olarak açılır, içine hazırlanan marmelattan konarak yarım ay şekli verilir.
  • 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir,ılınınca pudra şekeri dökülür.
  • Afiyet olsun

9 Mart 2008 Pazar

Pankek


Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • yarım su bardağı sıvıyağ

Yapılışı :

  • Yumurta, süt, şeker ve tuz mikserle çırpılır.Un, kabartma tozu eklenir, kek kıvamında bir hamur elde edilir.
  • Sıvıyağ ile yağlanmış tavaya (tava kızmış olmalı) bir yemek kaşığı dökülür.
  • Pankeklerin üzeri göz göz olunca diğer tarafı çevrilir.
  • İki tarafıda kızarınca kahvaltılıklarla soğumadan servis edilir.