Malzemeler :
- 1 çay bardağı soya kıyması
- 1 soğan
- 1 patates
- 1 havuç
- 1 küçük karnabahar
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, kırmızıbiber
- Arzuya göre biraz kekik
Hazırlanışı :
- Karnabahar az haşlanır
- 1 çay bardağı soya kıymasına, 1 çay bardağı sıcak su eklenir ve 10 dakika bekletilir
- Soğan ve havuç yemeklik doğranır ve kavrulur
- Salça, kırmızıbiber, küp küp doğranmış patatesler,soya kıyması eklenir biraz kavrulur
- En son karnabahar, su, karabiber ve tuz eklenerek pişirilir
Ek bilgi :
- Su karnabaharları geçmesin, gerekirse sıcak su eklenebilir