1 Nisan 2008 Salı

Dedikodu


Sözlerin önemli bir bölümü dedikodudur.

En önemli iletişim ağımız dedikodudan günde üç öğün almak, alışkanlık halini almıştır. Bunun yanında dedikodu, hiç tanımadığınız bir insan veya yaşamadığımız bir olay hakkında, önyargımızı çalıştırmak için birebirdir. Beyin ön yargı sistemine alıştığından, dedikoduya bayılırız.

Diğer yandan dedikodu, sözlerin inanma ile birleştiği noktadır. Hiç olumlu şeyler üzerine dedikodu yapıldığını duydunuz mu ?

Dedikodular negatiflikler üzerinedir. Birilerini bizden daha aşağı durumda gösterdiğinden, dedikodu yaptığımızda otomatik olarak biz daha iyi hissederiz. Kendimizi kandırsak da,"dedikodu yapmak sağlığa yararlıdır" ın arkasına sığınmaktan geri kalmayız.

Kimse kimseden daha iyi veya kötü değildir.

Kimse kimseyi daha iyi veya daha kötü, zaten yapamaz.

Biz ne isek oyuz. Önyargı sistemimizden kurtulduğumuzda kendimizi kandırmaktan vazgeçmiş oluruz. Başkalarının hakkında konuşulanlar, negatifliklerle dolu boşa harcanmış sözlerden başka bir şey değildir. Birisi hakkında kim konuşuyorsa, tutun kolundan ve o dedikodu yaptığı insanın karşısına götürün.

"Senin hakkında söyleyecekleri var" diye söyleyin. Başkalarının ne yaptığı, ne ettiğini bıraktığımızda, herkesi olduğu gibi kabul ederek başkalarını değil kendimizi yaşamış oluruz.

30 Mart 2008 Pazar

Krem Karamel



Küçük kızım Gözde'yle Krem Karamel yapmaya karar verdik. Çünkü karameli çok seviyor.Ama ben daha önce krem karamel yapmamıştım. Mutfak Güncesindeki tarifi denedik, gerçekten güzel oldu. Bu güzel tarif için teşekkür ediyoruz. Ben bazı değişiklikler yaptım, yumurta ve süt miktarını azalttım.

Malzemeler :
  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 4 çorba kaşığı soğuk su
  • 3 çorba kaşığı kaynar su
Hazırlanışı :
  • Şekerin yarısı küçük bir tavaya konulur, üzerine 4 kaşık soğuk su eklenir. Kısık ateşte karamelize olana kadar karıştırılır. (Şeker eriyip kahverengileşmeye başlıyor)
  • Sonra tavayı bir kenara alıp içine 3 kaşık kaynar su eklenir ve karıştırılır. (Bu işlem sırasında biraz sıçrama oluyor, dikkat edin)
  • Karamel 6 tane ısıya dayanıklı küçük kaseye boşaltılır.
  • Fırın 170 dereceye ayarlanır.
  • Yumurtalar, kalan yarım bardak şeker ve vanilya ile iyice çırpılır.
  • Ilık süt, telle yavaş yavaş çırparak yumurtalara yedirilir ve bu karışım, karameli döktüğünüz kaselere paylaştırılır. (Karışım çok sıvı olması karşın pişince katılaşıyor )
  • İçine 1-2 parmak su konulan tepsiye kaseler dizilir.
  • Fırında 30-40 dakika pişirilir.
  • Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra kalıbın kenarları bıçak yardımıyla gevşetilir, tabağa ters olarak çıkartılır ve servis yapılır.

Yaşamı seven insan mutluluğun içten gelen bir haz olduğunu bilir.

Sodalı Hamur Kızartması



Bugün sabah kahvatısından sonra dağda bayırda gezmeye karar verdik. Biz ailece değişik yerleri keşfetmeyi seviyoruz. Bir öğretmen arkadaşımdan öğrendiğim Aşıklar Çeşmesine doğru yola koyulduk. Orayı bulamasak da baharın dağlardaki güzelliğini görme ve tertemiz havayı soluma fırsatını yaşadık.

Tabii piknik yapma maksatıyla yola çıkmadığımız için yanımıza yiyecek almadık. Yolculuk tahminimizden uzun sürdü, bizim kızlar (cemre ve gözde) acıktılar. Eve dönünceye kadar yolda ne yiyeceğimize karar verdik.



SODALI HAMUR KIZARTMASI


Peynir, zeytin ve reçelle yemesi harika oluyor.

Malzemeler :
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı soda (karbonat)
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Alabildiği kadar un

Kızartmak için : Sıvıyağ

Hazırlanışı :

  • Tüm malzemelerle hamur elde edilir
  • Üçe bölünür, un yardımıyla açılır
  • Kare veya yuvarlak kesilerek kızgın yağa atılır
  • Her iki tarafı kızarınca servise hazırdır. Afiyet Olsun

Nasıl davranırsan öyle hissedersin.