11 Nisan 2008 Cuma

Bulgurlu Kabak



Malzemeler :

  • 4 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Maydonoz, dereotu

Hazırlanışı :

  • Soğan ve havuç yemeklik doğranır, zeytinyağında sarımsakla kavrulur
  • Soyulmuş, küp küp doğranmış domates, kırmızıbiber eklenir
  • Küp şeklinde kesilmiş kabaklar, şeker domatesli içe katılır biraz daha kavrulur
  • Ardından yeterince su ve 1 kahve fincanı bulgur eklenir (ben az sulu seviyorum)
  • En son tuzu katılır, kısık ateşte pişirilir
  • Soğuduktan sonra maydonoz, dereotu ile servis edilir
  • Afiyet Olsun

İnsanların güzel ve olumlu özelliklerine odaklan, onların zaaflarına ve zayıflıklarına değil.

8 Nisan 2008 Salı

Özsaygı


Yüksek Özsaygıya Sahip İnsanın Özellikleri
  • O sevecendir ama HAYIR demesini bilir
  • Çalışkandır ama dinlenmesini bilir
  • Üretkendir ama eğlenmesini bilir
  • Hayatı dengelidir ama doğaldır
  • Kararlıdır ama esnektir
  • Bütüne ait olduğunu bilir ama bireyselliğinin bilincindedir
  • Güçlüdür ama alçakgönüllüdür
  • Hayatı sever, hayatta ONU sever

Tam Buğday Unlu Kıvrık Kurabiye


Malzemeler :

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvıyağ (zeytinyağı+kanola)
  • Aldığı kadar tam buğday unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Hazırlanışı :

  • Yumurta, şeker ve yağ iyice karıştırılır
  • Un, kabartıcılar eklenir
  • Kıvrık kurabiye şekli verilir
  • 170 derecede pişirilir

Yaşamak bir deneyim sürecidir.

Mutlu olma deneyimini seç.

6 Nisan 2008 Pazar

Kolay Elmalı Pasta


Malzemeler :
  • 3 yumurta
  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı un
  • 3 elma
  • 1/2 su bardağı ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı :

  • 3 elma dilimlenir, ceviz ve tarçınla karıştırılır, tepsiye yayılır (tepsi yağlanmaz)
  • Yumurta ile şeker çırpılır
  • Un eklendikten sonra elmaların üzerine dökülür
  • 170 derecede pişirilir, ters çevrilir ve üzerine pudra şekeri serpilir

Bu lezzetli tarif için Ayten Hanıma çok teşekkür ediyorum.

Mutluluk, yüksek enerjinin varlığımızda dolaşmasıdır.

Erişteli Su Böreği


Malzemeler :
  • Yarım paket hazır erişte
  • 3 yufka
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı lor peyniri (farklı peynirde kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı :
  • Erişte tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanıp süzülür.
  • Bir kapta yumurta, yağ ve süt çırpılır.
  • Tepsi margarinle yağlanıp 1,5 yufka kırıştırılarak yayılır.
  • Sütlü karışımdan bir miktar yufkanın üstüne gezdirilir.
  • Haşlanan eriştenin yarısı yufkanın üstüne yayılır.
  • Üstüne lor peyniri yerleştirilir.
  • Geri kalan erişte konulup 1,5 yufkayla kapatılıp sütlü karışımdan dökülüp fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Yaşam, her saniye yapılan büyük ya da küçük seçimlerin sonucudur.

Krem Karamelli Kek


Malzemeler:

Yarım su bardağıdan biraz fazla şeker (yakmak için)

Krem karamel için:
  • 500 gr süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yumurta
  • Vanilya
  • Limon kabuğu rendesi

Kek için:

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • Vanilya
  • 3-4 damla limon suyu
  • Limon kabuğu rendesi

Hazırlanması:

  • Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakılır ve ortası delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayılır. (Kalıp yağlanmayacak)
  • Krem karamel için süte tüm malzemeler katılır ve mikserle güzelce çırpılır. Bu karışım kek kalıbına boşaltılır
  • Keki hazırlanır. Yumurta ve şekeri iyice çırpılır.
  • Vanilya, limon suyu ve limon kabuğu rendesi katılarak çırpmaya devam edilir
  • Süt ve sıvıyağ katılır
  • En son birlikte elenen nişasta+un+kakao+kabartma tozu karışımı eklenir ve kek kalıba boşaltılır
  • Pasta benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtulur önceden ısıtılmış fırında 175C'de pişirilir
  • Pişen pasta mutlaka bir gece buzdolabında bekletilir
  • Ertesi gün kenarı yüksek bir tabağa ters çevirilir

Mutluluk bir amaç değil yaşama verdiğin olumlu tepkinin duygusudur.