Malzemeler :
- 4 adet kabak
- 1 adet havuç
- 1 orta boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 kahve fincanı bulgur
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz
- Maydonoz, dereotu
Hazırlanışı :
- Soğan ve havuç yemeklik doğranır, zeytinyağında sarımsakla kavrulur
- Soyulmuş, küp küp doğranmış domates, kırmızıbiber eklenir
- Küp şeklinde kesilmiş kabaklar, şeker domatesli içe katılır biraz daha kavrulur
- Ardından yeterince su ve 1 kahve fincanı bulgur eklenir (ben az sulu seviyorum)
- En son tuzu katılır, kısık ateşte pişirilir
- Soğuduktan sonra maydonoz, dereotu ile servis edilir
- Afiyet Olsun
İnsanların güzel ve olumlu özelliklerine odaklan, onların zaaflarına ve zayıflıklarına değil.