28 Nisan 2008 Pazartesi

Volkan Tatlısı


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 3 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu

Şerbeti :

  • 3,5 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 4-5 damla limon

Hazırlanması :

  • Şerbet için su, limon ve şeker kaynatılıp soğutulur
  • Yumurta ve şeker kar haline gelene kadar çırpılır. Ardından sırayla diğer malzemeler eklenip yağlanmış cam fırın kabına yayılır
  • Önceden ısınmış 200C fırında pişirilir
  • Üzerine soğuk şerbet gezdirilir
  • Soğuduktan sonra elle yoğrulur ve bir kısmı ayrılır
  • Ayrılan hamura 2 yemek kaşığı kakao ve hindistancevizi karıştırılır
  • Kakaosuz hamur küçük kaselere konarak ters çevrilir
  • Kakaolu hamura köfte şekli verilerek tatlıların üzerine yerleştirilir
  • Üzerleri hindistan cevizi veya krem şanti ile süslenerek servis yapılır.