Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
Şerbeti :
- 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
- 4-5 damla limon
Hazırlanması :
- Şerbet için su, limon ve şeker kaynatılıp soğutulur
- Yumurta ve şeker kar haline gelene kadar çırpılır. Ardından sırayla diğer malzemeler eklenip yağlanmış cam fırın kabına yayılır
- Önceden ısınmış 200C fırında pişirilir
- Üzerine soğuk şerbet gezdirilir
- Soğuduktan sonra elle yoğrulur ve bir kısmı ayrılır
- Ayrılan hamura 2 yemek kaşığı kakao ve hindistancevizi karıştırılır
- Kakaosuz hamur küçük kaselere konarak ters çevrilir
- Kakaolu hamura köfte şekli verilerek tatlıların üzerine yerleştirilir
- Üzerleri hindistan cevizi veya krem şanti ile süslenerek servis yapılır.