Malzemeler :
- Yarım kilo çiğ kadayıf
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallebisi için :
- 1 kilo süt
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Hazırlanışı :
- Kadayıfı sıvıyağ ile geniş bir tavada veya tencerede kavurun. Ardından şeker ve cevizi ekleyip biraz daha kavurun, ocaktan alın.
- Krem şanti ile 1 bardak sütü iyice çırpın, buzdolabına koyun.
- 1 kilo süt ile un, nişasta, şekerle muhallebiyi pişirin ve ılımaya bırakın.
- Ilındıktan sonra krem şantiyi ekleyin.
- Kavurduğunuz kadayıfın yarısını tepsiye yayın.
- Hazırladığınız muhallebiyi kadayıfın üzerine dökün.
- Kadayıfın kalan yarısını muhallebinin üstüne döşeyin.
- Afiyet olsun.
Yaşam, yaptıklarımızın yansımasıdır.