16 Haziran 2008 Pazartesi

Muhallebili Kadayıf




Malzemeler :
  • Yarım kilo çiğ kadayıf
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallebisi için :

  • 1 kilo süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Hazırlanışı :

  • Kadayıfı sıvıyağ ile geniş bir tavada veya tencerede kavurun. Ardından şeker ve cevizi ekleyip biraz daha kavurun, ocaktan alın.
  • Krem şanti ile 1 bardak sütü iyice çırpın, buzdolabına koyun.
  • 1 kilo süt ile un, nişasta, şekerle muhallebiyi pişirin ve ılımaya bırakın.
  • Ilındıktan sonra krem şantiyi ekleyin.
  • Kavurduğunuz kadayıfın yarısını tepsiye yayın.
  • Hazırladığınız muhallebiyi kadayıfın üzerine dökün.
  • Kadayıfın kalan yarısını muhallebinin üstüne döşeyin.
  • Afiyet olsun.

Yaşam, yaptıklarımızın yansımasıdır.