19 Mart 2008 Çarşamba

Fincan Keki








Malzemeler :
  • 1 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 çay bardağı un
  • 2 kaşık kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Hazırlanışı:

  • Bütün malzemelerle kek hamuru elde edilir.
  • Fincanlar yağlanır ve kek hamuru paylaştırılır.
  • Tencereye yerleştirilen fincanların yarısına kadar su konulur.
  • Kapağın altına temiz bir bez yerleştirilip kapatılır.(buharlaşmayla keklerin üzerine su damlamasın diye)
  • Önce yüksek, kaynama noktasını duyduktan sonra kısık ateşte kapak 20dk asla açılmadan pişirilir.
  • Ocağı kapadıktan 15dk sonrada kapak açılmaz. (demlenmesi için)

Hiç yorum yok: