Malzemeler :
- 3 adet yufka
- 2 adet yumurta
- 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
- 250 gr kıyma
- 3-4 adet orta boy pırasa
- 1 adet orta boy havuç
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 adet beyaz lahana yaprağı
- 2 su bardağı süt
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çay bardağı köftelik bulgur
- 1/2 kase galeta unu
- Tuz, karabiber, arzu edilirse 1/2 çay kaşığı zencefil
Hazırlanışı :
- Soğanı ince kıyılır, sıvıyağda kıyma ile birlikte kavrulur
- Ardından çok ince doğranmış lahana, rendelenmiş havuç ve ince doğranmış pırasa eklenir
- Tuz, zencefil ve karabiber atılarak kavurmaya devam edilir
- En son bulgur eklenir
- Yumurta, süt ve 1/2 çaybardağı sıvıyağ çok az tuz ile çırpılır
- Tepsi yağlanır ve 1,5 yufka kırıştırılarak yayılır
- Sütlü karışımdan bir miktar yufkanın üzerine gezdirilir
- Hazırlanan börek içi yufkanın üzerine yayılır
- Kalan 1,5 yufkayla kapatılır, kare şeklinde kesilir ve sütlü karışımın tamamı dökülür
- Galeta unu serpilip fırında üstü kızarana kadar pişirilir.
Kişi ne düşünüyorsa odur.