23 Nisan 2008 Çarşamba

Sebzeli ve Bulgurlu Börek


Malzemeler :
  • 3 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 4-5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 250 gr kıyma
  • 3-4 adet orta boy pırasa
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 3 adet beyaz lahana yaprağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1/2 kase galeta unu
  • Tuz, karabiber, arzu edilirse 1/2 çay kaşığı zencefil

Hazırlanışı :


  • Soğanı ince kıyılır, sıvıyağda kıyma ile birlikte kavrulur
  • Ardından çok ince doğranmış lahana, rendelenmiş havuç ve ince doğranmış pırasa eklenir
  • Tuz, zencefil ve karabiber atılarak kavurmaya devam edilir
  • En son bulgur eklenir
  • Yumurta, süt ve 1/2 çaybardağı sıvıyağ çok az tuz ile çırpılır
  • Tepsi yağlanır ve 1,5 yufka kırıştırılarak yayılır
  • Sütlü karışımdan bir miktar yufkanın üzerine gezdirilir
  • Hazırlanan börek içi yufkanın üzerine yayılır
  • Kalan 1,5 yufkayla kapatılır, kare şeklinde kesilir ve sütlü karışımın tamamı dökülür
  • Galeta unu serpilip fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Kişi ne düşünüyorsa odur.

Hiç yorum yok: