7 Şubat 2012 Salı

KREMALI BAKLAVA

KREMALI
6 adet yumurta
1  paket krema
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Baklavalık yufka
Ceviz 
YAPILIŞI:
  • adet baklava yufkasını masaya serin her tarafına gelecek şekilde cevizini yayın, elinizle kısa kenarından büzdürerek toplayın ve yağlanmış fırın kabınıza yayın. Fırın kabınızı doldurana kadar her baklava yufkasına aynı işlemi yapın.
  • Fırın kabınız dolunca 200 derecede pembeleşene kadar pişirin.
  • Sosu için yumurta, krema,yağ,şeker,vanilya ve kabartma tozunu çırpın.
  • Pişen tatlınızı fırından çıkarın ve sos malzemesini üzerine dökün,tekrar fırına verin.
  • Üzeri kızarınca (sosu iyice çekmiş olmalı) fırından çıkarın.
        Afiyet olsun.



Hiç yorum yok: