8 Mart 2008 Cumartesi

Cıngıllı Mantı



Bu değişik mantı tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum, bizim evde çok sevilir. Hatta elinizin altında hazır olması için hamurunu pişirdikten sonra dondurucuda saklayabilirsiniz. Ben acil durumlar için mutlaka dondurucuya koyuyorum bu hamurdan.
Tarif ANNEMİN mutfağından.

Malzemeler :

Hamur için :
  • 1 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • tuz
  • alabildiği kadar un
  • bir miktar su
Diğer malzemeler :
  • 1 kase haşlanmış tavuk eti (suyu mantı pişerken kullanılacak)
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt
  • Kırmızı biberli yağ

Hazırlanışı :

  • Yukarıdaki malzemelerle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurulur.
  • Hamur ikiye bölünür ve kalın yufka açılır.
  • Açılan yufka şeritler halinde kesilir, yağlanmış tepsiye konarak üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.
  • Diğer tarafta tavuk haşlanır, parçalara ayrılır.
  • Pişen hamura nohutla beraber eklenir.
  • Tavuk suyu ile ocakta pişirilir. (Su, hamuru bir parmak geçmeli)
  • Sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biberli yağ ile servis yapılır.

Hiç yorum yok: