8 Mart 2008 Cumartesi

Fırında Karnabahar



Malzemeler :
  • 1 küçük karnabahar
  • 1 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, kekik, kırmızı biber

Hazırlanışı :

  • Karnabahar yumuşayana kadar haşlanır
  • Karnabahar bir kasede ezilir
  • Başka bir kapta yoğurt, yumurta, yağ, baharatlar ve tuz karıştırılıp karnabahara eklenir
  • Karışım yağlanmış tepsiye yayılır ve fırına verilir
  • Pişmesine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir (istendiği takdirde kaşar peyniri karışımın içine de eklenebilir)
  • Üzeri kızarınca fırından çıkartılır
  • Afiyet olsun

Ek bilgi :

  • Arzu edilirse servis edilirken üzerine yoğurt ve sumak eklenebilir

Hiç yorum yok: