Malzemeler :
- 1 küçük karnabahar
- 1 yumurta
- 1 kase yoğurt
- Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz, kekik, kırmızı biber
Hazırlanışı :
- Karnabahar yumuşayana kadar haşlanır
- Karnabahar bir kasede ezilir
- Başka bir kapta yoğurt, yumurta, yağ, baharatlar ve tuz karıştırılıp karnabahara eklenir
- Karışım yağlanmış tepsiye yayılır ve fırına verilir
- Pişmesine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri eklenir (istendiği takdirde kaşar peyniri karışımın içine de eklenebilir)
- Üzeri kızarınca fırından çıkartılır
- Afiyet olsun
Ek bilgi :
- Arzu edilirse servis edilirken üzerine yoğurt ve sumak eklenebilir
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder