Malzemeler :
- 3 su bardağı un
- 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 kahve fincanı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım paket vanilya
Marmelatı için :
- 1 adet orta boy elma
- 1 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağı şeker
- 1 avuç ceviz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı :
- Un hariç tüm malzemeler karıştırılır.
- Karışıma un azar azar ilave edilir, iyice yoğrulur.
- Hamur dinlenmeye bırakılır.
- Elma ve havuç rendelenir, bir çay bardağı şeker ilave ederek pişirilir.
- Pişince tarçın ve ceviz eklenir.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlak olarak açılır, içine hazırlanan marmelattan konarak yarım ay şekli verilir.
- 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir,ılınınca pudra şekeri dökülür.
- Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder