10 Mart 2008 Pazartesi

Havuçlu ve Elmalı Kurabiye


Malzemeler :
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 kahve fincanı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım paket vanilya
Marmelatı için :

  • 1 adet orta boy elma
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 avuç ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı :

  • Un hariç tüm malzemeler karıştırılır.
  • Karışıma un azar azar ilave edilir, iyice yoğrulur.
  • Hamur dinlenmeye bırakılır.
  • Elma ve havuç rendelenir, bir çay bardağı şeker ilave ederek pişirilir.
  • Pişince tarçın ve ceviz eklenir.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar yuvarlak olarak açılır, içine hazırlanan marmelattan konarak yarım ay şekli verilir.
  • 170 derecede üzeri pembeleşinceye kadar pişirilir,ılınınca pudra şekeri dökülür.
  • Afiyet olsun

Hiç yorum yok: