6 Nisan 2008 Pazar

Erişteli Su Böreği


Malzemeler :
  • Yarım paket hazır erişte
  • 3 yufka
  • 3 yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı lor peyniri (farklı peynirde kullanabilirsiniz)
Hazırlanışı :
  • Erişte tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlanıp süzülür.
  • Bir kapta yumurta, yağ ve süt çırpılır.
  • Tepsi margarinle yağlanıp 1,5 yufka kırıştırılarak yayılır.
  • Sütlü karışımdan bir miktar yufkanın üstüne gezdirilir.
  • Haşlanan eriştenin yarısı yufkanın üstüne yayılır.
  • Üstüne lor peyniri yerleştirilir.
  • Geri kalan erişte konulup 1,5 yufkayla kapatılıp sütlü karışımdan dökülüp fırında üstü kızarana kadar pişirilir.

Yaşam, her saniye yapılan büyük ya da küçük seçimlerin sonucudur.

Hiç yorum yok: