Malzemeler:
Yarım su bardağıdan biraz fazla şeker (yakmak için)
Krem karamel için:
Yarım su bardağıdan biraz fazla şeker (yakmak için)
Krem karamel için:
- 500 gr süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 3 yumurta
- Vanilya
- Limon kabuğu rendesi
Kek için:
- 3 yumurta
- 1,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 kabartma tozu
- Vanilya
- 3-4 damla limon suyu
- Limon kabuğu rendesi
Hazırlanması:
- Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakılır ve ortası delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayılır. (Kalıp yağlanmayacak)
- Krem karamel için süte tüm malzemeler katılır ve mikserle güzelce çırpılır. Bu karışım kek kalıbına boşaltılır
- Keki hazırlanır. Yumurta ve şekeri iyice çırpılır.
- Vanilya, limon suyu ve limon kabuğu rendesi katılarak çırpmaya devam edilir
- Süt ve sıvıyağ katılır
- En son birlikte elenen nişasta+un+kakao+kabartma tozu karışımı eklenir ve kek kalıba boşaltılır
- Pasta benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtulur önceden ısıtılmış fırında 175C'de pişirilir
- Pişen pasta mutlaka bir gece buzdolabında bekletilir
- Ertesi gün kenarı yüksek bir tabağa ters çevirilir
Mutluluk bir amaç değil yaşama verdiğin olumlu tepkinin duygusudur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder