6 Nisan 2008 Pazar

Krem Karamelli Kek


Malzemeler:

Yarım su bardağıdan biraz fazla şeker (yakmak için)

Krem karamel için:
  • 500 gr süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 3 yumurta
  • Vanilya
  • Limon kabuğu rendesi

Kek için:

  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kabartma tozu
  • Vanilya
  • 3-4 damla limon suyu
  • Limon kabuğu rendesi

Hazırlanması:

  • Yarım su bardağı şekeri teflon tavada yakılır ve ortası delik veya düz bir kek kalıbının tabanına yayılır. (Kalıp yağlanmayacak)
  • Krem karamel için süte tüm malzemeler katılır ve mikserle güzelce çırpılır. Bu karışım kek kalıbına boşaltılır
  • Keki hazırlanır. Yumurta ve şekeri iyice çırpılır.
  • Vanilya, limon suyu ve limon kabuğu rendesi katılarak çırpmaya devam edilir
  • Süt ve sıvıyağ katılır
  • En son birlikte elenen nişasta+un+kakao+kabartma tozu karışımı eklenir ve kek kalıba boşaltılır
  • Pasta benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtulur önceden ısıtılmış fırında 175C'de pişirilir
  • Pişen pasta mutlaka bir gece buzdolabında bekletilir
  • Ertesi gün kenarı yüksek bir tabağa ters çevirilir

Mutluluk bir amaç değil yaşama verdiğin olumlu tepkinin duygusudur.

Hiç yorum yok: