11 Nisan 2008 Cuma

Bulgurlu Kabak



Malzemeler :

  • 4 adet kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 kahve fincanı bulgur
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet domates veya 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz
  • Maydonoz, dereotu

Hazırlanışı :

  • Soğan ve havuç yemeklik doğranır, zeytinyağında sarımsakla kavrulur
  • Soyulmuş, küp küp doğranmış domates, kırmızıbiber eklenir
  • Küp şeklinde kesilmiş kabaklar, şeker domatesli içe katılır biraz daha kavrulur
  • Ardından yeterince su ve 1 kahve fincanı bulgur eklenir (ben az sulu seviyorum)
  • En son tuzu katılır, kısık ateşte pişirilir
  • Soğuduktan sonra maydonoz, dereotu ile servis edilir
  • Afiyet Olsun

İnsanların güzel ve olumlu özelliklerine odaklan, onların zaaflarına ve zayıflıklarına değil.

Hiç yorum yok: