17 Nisan 2008 Perşembe

Yüksük Çorbası


Malzemeler :

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut (eğer içine köfte koymak istemezseniz nohut miktarını artırın)
  • 7 su bardağı su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • nane, karabiber
  • 1/2 bardak sumak ekşisi (sumak ekşisi bulamazsanız yerine 3 yemek kaşığı limon suyu ekleyeblirsiniz)

Yapılışı :

  • Unu tuzla karıştırıp ortasına yumurtayı kırın suyu azar azar ekleyerek katı bir hamur yapın
  • 2-3 dakika yoğurun
  • Üzerine bez kapatıp 5 dakika dinlendirin
  • Tezgahı unlayarak 1 milimetre kalınlıkta açın, ve dikiş yüksüğü kullanarak kesin
  • Kıymaya tuz ve karabiber katıp yoğurun . Fındık büyüklüğünde köfteler yapın. Köfteleri çok az yağda ısıtarak pembeleşinceye kadar kızartın
  • Diğer tarafta suyu tencereye koyup kaynatın.
  • Nohut ve tuzu katın.
  • Hamurları ekleyin.10 dakika pişirin.
  • Köfteleri ekleyin. 5 dakika daha pişirip, sumak ekşisini ekleyin.
  • Kapağını kapatarak dinlendirin
  • Nane ve salçayı yağda çevirin çorbanın üzerine gezdirin.Yağa, çorbaya dökmeden önce, biraz su eklerseniz çorbanın yüzeyinde kalır.

Hayatı günlerle değil, saniyelerle, dakikalarla yaşıyoruz. Her birimiz henüz inşaati süren başyapıtlarız.

Hiç yorum yok: