6 Mayıs 2008 Salı

Köfteli Yoğurt Çorbası


Malzemeler:
  • 2 kase süzülmüş yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tutam tuz
  • 1 yumruk büyüklüğünde kıyma
  • Karabiber, kırmızıbiber
  • 1,5-2lt su
  • 1,5 çay bardağı pirinç/şehriye

Hazırlanması :

  • Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte harcı yapılır
  • Bu harçtan nohuttan küçük köfteler yapılır
  • 1,5-2 litre su kaynatılır köfteler atılıp 5 dakika daha kaynatılır, ardından şehriyeler eklenir
  • Çorbanın altı kapatılıp ılınması beklenir
  • 2 kase yoğurt, 1 yumurta, 2 kaşık un ve 1 çay bardağı su ile çırpılır
  • Çorbadan kepçeyle azar azar alınan suyla yoğurtlu harc ılıtılır
  • Ilınan harc karıştıra karıştıra tencereye eklenir, karıştırarak kaynatılır
  • Kaynayınca altı kapatılır
  • Üzerine zeytinyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis yapılır

Hiç yorum yok: