Malzemeler:
- 2 kase süzülmüş yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı su
- 1 tutam tuz
- 1 yumruk büyüklüğünde kıyma
- Karabiber, kırmızıbiber
- 1,5-2lt su
- 1,5 çay bardağı pirinç/şehriye
Hazırlanması :
- Kıyma, tuz ve karabiber ile köfte harcı yapılır
- Bu harçtan nohuttan küçük köfteler yapılır
- 1,5-2 litre su kaynatılır köfteler atılıp 5 dakika daha kaynatılır, ardından şehriyeler eklenir
- Çorbanın altı kapatılıp ılınması beklenir
- 2 kase yoğurt, 1 yumurta, 2 kaşık un ve 1 çay bardağı su ile çırpılır
- Çorbadan kepçeyle azar azar alınan suyla yoğurtlu harc ılıtılır
- Ilınan harc karıştıra karıştıra tencereye eklenir, karıştırarak kaynatılır
- Kaynayınca altı kapatılır
- Üzerine zeytinyağında kızdırılmış nane gezdirerek servis yapılır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder