Malzemeler :
- 2 su bardağı irmik
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı su
- 125 gram tereyağı veya margarin
- 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 3 yemek kaşığı kakao
- Yarım kase hindistan cevizi
Hazırlanışı :
- Yağı eritip irmiğin rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurulur
- Su ve süt kaynatılır
- Kaynar su ve süt kavrulup esmerleşen irmiğe eklenir
- Tencerenin kapağı kapatılıp suyunun çekmesi beklenir
- Suyunu çekince şeker ilave edilip karıştırılır
- Soğumaya bırakılır
- Soğuduktan sonra hindistan cevizi ve kakao katılıp yoğrulur
- Avuç içinde yuvarlanarak ceviz büyüklüğünde toplar yapılır
- Hindistan cevizine bulanır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder