6 Mayıs 2008 Salı

Top Helva


Malzemeler :
  • 2 su bardağı irmik
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 125 gram tereyağı veya margarin
  • 4 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • Yarım kase hindistan cevizi

Hazırlanışı :

  • Yağı eritip irmiğin rengi dönene dek kısık ateşte kadar kavurulur
  • Su ve süt kaynatılır
  • Kaynar su ve süt kavrulup esmerleşen irmiğe eklenir
  • Tencerenin kapağı kapatılıp suyunun çekmesi beklenir
  • Suyunu çekince şeker ilave edilip karıştırılır
  • Soğumaya bırakılır
  • Soğuduktan sonra hindistan cevizi ve kakao katılıp yoğrulur
  • Avuç içinde yuvarlanarak ceviz büyüklüğünde toplar yapılır
  • Hindistan cevizine bulanır

Hiç yorum yok: