6 Mayıs 2008 Salı

Etli Enginar Dolması


Malzemeler :

  • 4 enginar
  • 100-150gr. kıyma
  • 3-4 adet taze soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • Yarım çorba kaşığı domates salçası
  • Yarım çorba kaşığı biber salçası (arzuya göre)
  • Maydanoz, dereotu, kuru nane
  • Tuz, karabiber ve kırmızıbiber
  • 1-2 çorba kaşığı yağ

Hazırlanışı :

  • Soğan, maydanoz ve dereotu ince doğranır
  • Bütün iç malzemesi karıştırılır
  • Enginarların sapı kesilir
  • İçleri iyice yıkanır, ortası açılır, kıymalı iç doldurulur
  • Tencerenin içine oturtulur
  • Yarısına kadar su ile doldurulur
  • 35-40 dakika kadar kapağı kapalı olarak pişirilir

Hiç yorum yok: