14 Mart 2008 Cuma

Kabaklı Pilav


Malzemeler :
  • 1 adet orta boy kabak
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet dere otu
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı :

  • Soğan yemeklik, kabak minik küpler şeklinde doğranır
  • Pirinç 20 dakika sıcak su ile ıslatılır
  • Pilav tenceresine önce soğan sonra pirinç en son kabak konur
  • Kuş üzümü ve dereotu eklenir
  • Üzerine zeytinyağı gezdirilir, tuz konur
  • 2 su bardağı su eklenir
  • Kısık ateşte pişirilir

Çok lezzetli bir pilav. Denemenizi tavsiye ediyorum.Afiyet olsun

Hiç yorum yok: